22 vuoden kokemus kelluvista laitureista
Tuotamme joka vuosi 4 500m kelluvia laitureita
18 asiantuntijaa työskentelee ja auttaa sinua
Top Marinen tuotteita myydään 22 maassa
Top Marine, www.TMlaiturit.fi info@topmarinelaiturit.fi +358 9 2316 1050

Ponttoonilaiturit ja tärkeimmät 6 lisävarustetta

Ponttoonilaiturit tarvitsevat myös muutamia lisävarusteita.

Uimaponttonit ECO penkki Andry Prodel +372 5304 4000 andry@topmarine.ee

Ponttoonilaiturit ja lisävarustus

Kun olet valinnut ponttoonilaiturit, tulee päättää vielä teetkö sen itse vai tilaatko valmiina. Ponttoonilaiturille tulee myös suunnitella rakenne ottaen huomioon sen tulevan sijainnin. Tämä vaihe vaatii yleensä ammattilaisen apua. Me olemme koonneet kaksi artikkelia, jotka auttavat sinua valitsemaan sopivan ponttoonlaiturin:

Tekstissä kerromme miten voit muuttaa kotiisi tai kesämökillesi suunniteltavan tai siinä jo olevan ponttoonilaiturin mukavammaksi ja oman näköisemmäksi?

Ponttoonilaiturin hinta

Ponttoonilaiturin hinta riippuu rakenteesta. Valikoimassa on isommat raskasponttoonilaiturit, jotka ovat kalliimpia kuin uimalaiturit muoviponttooneilla. Rakenteen valinnassa on tärkeää tietää käyttöpaikka, jotta ponttoonilaituri olisi mahdollisimman pitkäikäinen. Ponttoonilaiturin rakenteesta huolimatta voit tehdä laiturista omaan käyttöösi sopivan erilaisten lisävarusteiden avulla! Alla esittelemme kodin venelaitureissa yleisimmin käytetyt lisävarusteet lyhyesti, jotta voit harkita ja valita tarpeisiisi parhaiten sopivat vaihtoehdot.

Ponttoonilaituri muuttuu nopeasti viihtyisäksi seuraavilla lisävarusteilla.

1. Uimaportaat

Uimatikkaat Kuremaalla Andry Prodel +372 5304 4000 andry@topmarine.ee

Epäilemättä tärkein lisävaruste. Uimaportaiden ansiosta kaikkien, niin nuorten kuin vanhojen, on helppo mennä uimaan sekä nousta vedestä.

Millaiset portaat tarvitsen?

Ponttonilaiturin tapauksessa neliportaiset portaat riittävät, sillä laituri liikkuu vedenpinnan muuttuvan tason mukana, joten ei ole vaaraa siitä, että portaat eivät enää yltäisi veteen vedenpinnan laskiessa. Liian pitkät portaat voivat myös juuttua pohjaan ja vahingoittaa laituria.

Pidempiä seitsenaskelmaisia portaita käytetään ensisijaisesti kiinteissä laitureissa tai terasseissa, sillä näiden tapauksissa lyhyemmät portaat eivät välttämättä enää yltäisi veteen vedenpinnan laskiessa.

Tuotevalikoimasta löytyy myös sisäänvedettävät portaat, jotka voidaan nostaa pois vedestä. Tämä vaihtoehto on kätevä vesiväylillä (joet, virrat), jossa myötävirtaan kelluva rojuja oksat saattaisivat jäädä portaisiin jumiin ja rikkoa ne painollaan..

2. Ponttoonilaiturin kaiteet

Kaiteet Haapsalu rantakatu Andry Prodel +372 5304 4000 andry@topmarine.ee

Kaiteet lisäävät ponttoonilaiturin turvallisuutta ja mukavuutta, mutta miten tarkalleen ottaen?

Uimaan mennessäsi sinulla on aina paikka, johon voit laskea pyyhkeesi. Samalla kaiteet myös pienentävät mahdollisuutta, että lähellä reunaa oleskeleva henkilö putoaisi veteen.

Penkillä varustettua kaidetta käytettäessä lisäetuna on paikka, jossa voit nauttia auringosta tai ihanana kesäyönä auringonlaskusta. Kaiteisiin voi myös kiinnittää kukkaruukkuja tai voit tehdä niistä omannäköisesi monella luovalla tavalla.

3. Venerenkaat ja pollarit

Venerenkaat Palamusessa Andry Prodel +372 5304 4000 andry@topmarine.ee

Jos haluat kiinnittää veneen ponttoonilaiturin vieressä, sinun on käytettävä joko venerenkaita tai pollareita. Huomioi ponttoonilaiturein rakenteen erityisvaatimukset sekä veneen koko valintaa tehdessäsi (tarvittaessa kysy rohkeasti neuvoa!).

Pollareita ja venerenkaita on saatavilla eri kokoja, joko kuumasinkittyinä tai ruostumattomasta teräksestä valmistettuna.

4. Törmäyssuojat

Tormayssuojat Andry Prodel +372 5304 4000 andry@topmarine.ee

Kun venettä säilytetään ponttoonilaiturin vieressä, se voi naarmuuntua liikkuessaan vedessä tuulen tai pienten aaltojen mukana. Miten nämä vauriot voidaan välttää?

Se on helppoa! Kiinnitä laituriin törmäyssuojat, joiden avulla vältetään veneen rungon ja ponttoonilaiturin välinen kontakti.

Valikoimastamme löytyy erikokoisia kestäviä törmäyssuoja, jotka ovat saatavilla valkoisena tai harmaana.

5. Aurinkopaneeleilla varustetut valot

Raskaan sarjan ponttonit pollareita Andry Prodel +372 5304 4000 andry@topmarine.ee

Etkö halua vetää kaapeleita?

Nopea ja halpa tapa valaista kelluva laituri on käyttää aurinkopaneeleilla ja LED-valoilla varustettuja pollareita, jotka luovat mukavan maagista tunnelmaa iltaisin.

6. Venepaikkojen määrän lisääminen

Veneponttoneita venepuomeilla Andry Prodel +372 5304 4000 andry@topmarine.ee

Venepoijujen, venepuomien ja käveltävien venepuomien avulla voidaan lisätä kiinnittymisvaihtoehtoja. Oikeaa vaihtoehtoa valittaessa on huomioitava venelaiturin rakenne, kelluntakorkeus sekä ankkuroinnin vahvuus. Löydät asiantuntijamme yhteystiedot sivun alalaidasta – hän auttaa sinua tekemään parhaiten tarpeisiisi soveltuvan valinnan.

Oliko artikkeli hyödyllinen ja miellyttävä?

Artikkeleita, jotka saattaisivat kiinnostaa sinua

Miksi kannattaa valita Top Marine?

Huippulaatu
100 % tuotteen tuntemus
Palvelua, joka välittää
Turvallisuus ja ympäristönsuojelu
Ammattitaitoinen asennus
Kohtuullinen hinta
Toimitusnopeus
Standardointi
Asenne
Petri Grönlund Top Marine Laiturit OY +358404807878
Pyydä apua asiantuntijalta