22 vuoden kokemus kelluvista laitureista
Tuotamme joka vuosi 4 500m kelluvia laitureita
18 asiantuntijaa työskentelee ja auttaa sinua
Top Marinen tuotteita myydään 22 maassa
Top Marine, www.TMlaiturit.fi info@topmarinelaiturit.fi +358 9 2316 1050

Kelluvat laiturit – 3 tärkeää asiaa, jotka on otettava huomioon laituria valittaessa

Tuntuuko laiturin valitseminen vaikealta, etkä tiedä mistä tulisi aloittaa tai mihin kiinnittää huomiota? Kelluvat laiturit ovat käytännöllinen ja kestävä ratkaisu kotirantaan.

Ymmärrämme, että tämä tehtävä saattaa olla melko vaikeaa ja juuri siksi olemme kirjanneet kolme tärkeää asiaa, jotka on otettava huomioon kelluvaa laituria valittaessa.

1. Saako kelluvat laiturit rakentaa valitsemaasi paikkaan?

Ennen kuin alat panostaa aikaasi ja energiaasi tutki, voidaanko laituri asentaa valitsemaasi paikkaan, koska kaikissa maissa on paikkoja, joihin ei lainsäädännön mukaa venelaitureiden asennus ole sallittua. Näin ollen sinun on perehdyttävä kyseisessä paikassa voimassa oleviin lakiin ja neuvoteltava kunnan rakennusneuvojan kanssa.

Toinen mahdollisuus on ottaa yhteys asiantuntijaamme (voit tehdä sen sivun alalaidassa), joka esittelee sinulle paikallista hyvää käytäntöä ja kelluvan laiturin asentamiseen liittyviä vaatimuksia.

2. Kelluva laituri – Sopiiko sijainti luonnossa laiturin asentamiseen?

Jos laki näyttää sijainnille ”vihreää valoa”, on tärkeää selvittää, onko kyseinen paikka mukava ja turvallinen kelluvan laiturin käytön kannalta. On tärkeää ottaa huomioon seuraavat seikat:

  1. kelluvat laiturit sopivat käytettäviksi paikoissa, jotka ovat luontaisesti suojattuja tai aallonmurtajan suojaamia. Kelluvaa laituria ei kannata asentaa avomeren suojaamattomaan rantaan, sillä laituri ei yksinkertaisesti siinä pysy;
  2. siitä, kuinka kaukana rannasta on uinnille riittävän syvä vesi, riippuu myö se, kuinka pitkän venelaiturin tulet tarvitsemaan. Jos riittävä syvyys on rannasta kaukana, laiturin rakentamisesta tulee kohtuuttoman kallis;
  3. jääolosuhteet: kelluva laituri ei sovi paikkoihin, joissa esiintyy liikkuvaa ahtojäätä. Jos olet kuitenkin päättänyt asentaa laiturin ahtojään alueelle, sinun on nostettava se ylös syksyllä ja asennettava uudelleen keväällä. Haluatko kantaa sellaista aikaa ja rahaa vievää velvoitetta?

On myös muita luonnossa huomioitavia seikkoja. Tarkemmin näistä löytyy tästä.

3. Kelluva venelaituri käytössä

Kelluva venelaituri: mikä venelaituri kannattaa valita?

Sitä varten sinun on harkittava, kuinka tulet käyttämään kelluvaa laituriasi, sillä siten pystyt ymmärtämään, mikä tuote sopii juuri sinulle parhaiten. Tässä on 5 kysymystä, jotka auttavat selkeyttämään asian:

  1. Tarvitsetko laituria siksi, että siitä on mukavaa mennä uimaan, vai aiotko kiinnittää siihen myös aluksia? Tai kiinnostaako sinua mahdollisesti kelluva talo/sauna?
  2. Jos haluat kiinnittää aluksia, ovatko ne pieniä soutuveneitä vai suuri purjevene?
  3. Kiinnittyykö laituriin kerralla yksi vai monta alusta?
  4. Riittääkö sinulle yksi laiturimoduuli vai pitääkö niitä olla monta?
  5. Vastaako tarpeisiisi perinteinen suora laituri vai tarvitsetko erikoismuotoista (esim. T- tai L-muotoista) laituria?

Tuotevalikoimassamme on viisi erimuotoista laiturirakennetta. Yleiskatsausta antava taulukko auttaa sinua päätöksenteossa:

RaskasponttonilaituriBetoniponttonilaituriVenelaituriUimalaituriUimalaituri ECO
Yksityislaituriksi+++++
Satamaan+++
Uimiseen+++++
Veneiden kiinnittämiseen+++++
Laituri kelluvalle talolle+++
Aallonmurtajille+

HUOM! Jos sinulla on jokin tärkeä kysymys paitsi vastausta tai haluat saada laiturin valintasi osalta tarkempia neuvoja, ota yhteyttä asiantuntijaamme sivun alalaidasta.

 

Oliko artikkeli hyödyllinen ja miellyttävä?

Artikkeleita, jotka saattaisivat kiinnostaa sinua

Miksi kannattaa valita Top Marine?

Huippulaatu
100 % tuotteen tuntemus
Palvelua, joka välittää
Turvallisuus ja ympäristönsuojelu
Ammattitaitoinen asennus
Kohtuullinen hinta
Toimitusnopeus
Standardointi
Asenne
Petri Grönlund Top Marine Laiturit OY +358404807878
Pyydä apua asiantuntijalta